Wat vindt u van deze pagina?
Wat vindt u van deze pagina?
Goed Neutraal Slecht
Goed Neutraal Slecht

Eindbijeenkomst ‘Religieus erfgoed, tussen hemel en aarde’

Op 10 oktober 2013 bezochten enkele tientallen betrokkenen en geïnteresseerden de eindbijeenkomst van het project 'Herbestemmingsagenda Religieus Erfgoed'. 3 deskundigen prikkelden de aanwezigen met hun visie op dit thema. De projectleider lichtte de resultaten toe van het totale project.

Voor veel kerkelijke gemeenten is de exploitatie van hun gebouw(en) steeds lastiger. In het project 'Herbestemmingsagenda Religieus Erfgoed` is de afgelopen 2,5 jaar samen met kerkeigenaren gekeken naar de opgave en mogelijkheden van hun gebouw(en).

Na uitgebreid onderzoek en veel gesprekken is de Lokale Agenda Herbestemming Religieus Erfgoed Deventer opgesteld. Daarin zijn onder meer de gemeentebrede opgave en mogelijke taken en rollen van de overheid bij neven- en hergebruik van bijzonder erfgoed omschreven.

Resultaten, ervaringen en leerpunten

Tijdens de eindbijeenkomst 'Religieus erfgoed, tussen hemel en aarde' op 10 oktober in het Penninckshuis werden de resultaten, ervaringen en leerpunten van dit bijzondere proces gedeeld. Onderaan deze pagina kunt u de presentaties downloaden en bekijken.

3 deskundigen gaven hun visie:

  1. Relatie kerk en overheid - Sophie van Bijsterveld (bijzonder hoogleraar religie, staat en samenleving bij Universiteit Tilburg en lid van de Eerste Kamer (CDA);
  2. Herbestemming van erfgoed - Frank Strolenberg (programmacoördinator Nationaal Programma Herbestemming);
  3. Religieus Erfgoed in de context van Boeiende Beleefstad - Hein te Riele (directeur VVV Deventer).

Projectleider Jorien Kranendijk van gemeente Deventer gaf een presentatie over de resultaten van het project. De presentatie bevat de volgende onderwerpen:

  • de Deventer opgave;
  • de deelprojecten;
  • de Lokale Agenda Herbestemming Religieus Erfgoed Deventer.
Wat vindt u van deze pagina?
Wat vindt u van deze pagina?
Goed Neutraal Slecht
Goed Neutraal Slecht