Wat vindt u van deze pagina?
Wat vindt u van deze pagina?
Goed Neutraal Slecht
Goed Neutraal Slecht

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Archeologie Deventer helpen mee bij opgravingen. Daarnaast assisteren ze bij de vondstverwerking of werken aan de uitwerking van allerlei oude projecten.
Krat met vondsten

Archeologie Deventer heeft een groep van ongeveer 15 vrijwilligers. Op dit moment wordt er weinig opgegraven. Er is daardoor bij het opgraven en het verwerken van de vondsten ook minder werk or vrijwilligers. Daarom geldt voor dit type werkzaamheden momenteel een vrijwilligersstop. Wel zijn er een aantal specifieke projecten waarbinnen nog plaats is voor de inzet van extra vrijwilligers.

Opgravingen

Bij opgravingen helpen de vrijwilligers mee met allerlei werkzaamheden:

  • schaven (met een schep zorgen dat de opgraving netjes horizontaal wordt)
  • couperen (een doorsnede graven door een spoor)
  • afwerken (het spoor laag voor laag doorgraven en vondsten verzamelen)
  • zeven
  • tekenen en meten

Vondstverwerking

In de werkruimte van Archeologie Deventer worden de vondsten door vrijwilligers gewassen, gedroogd, gesplitst en genummerd. Dit betekent dat zij de vondsten scheiden op soorten materiaal.

Verder helpen de vrijwilligers bij de uitwerking van projecten door vondsten te restaureren, fotograferen en tekenen. Vondsten van aardewerk en leer worden door de vrijwilligers gerestaureerd en geconserveerd.

Overige projecten

Andere vrijwilligers doen archiefonderzoek. Hierdoor kan in de rapportages van Archeologie Deventer veel historische informatie worden opgenomen. Verder worden door de vrijwilligers opgravingsgegevens uit oude onderzoeken verwerkt. Ook vinden verschillende inventarisaties plaats in het kader van het opstellen van een Erfgoedkaart. Voor deze specifieke projecten is nog wel ruimte voor de inzet van nieuwe vrijwilligers. 

Ook vrijwilliger worden bij Acheologie Deventer?

Vrijwilliger kunt u worden voor 1 of meerdere dagdelen, maar ook voor 1 of meerdere dagen in de week.

Voor meer informatie over vrijwilliger zijn bij Archeologie Deventer, neemt u contact op met Bart Vermeulen: e-mailadres archeologie@deventer.nl of telefoonnummer 06 - 51 89 79 12. U kunt zich ook bij hem aanmelden.

Wat vindt u van deze pagina?
Wat vindt u van deze pagina?
Goed Neutraal Slecht
Goed Neutraal Slecht